Jeroen van HaasterBASISPSYCHOLOOG
LOCATIE DEN ILP
LIVE EN ONLINE

  JEROEN VAN HAASTER

  Vanaf jongs af aan ben ik gefascineerd door de psyche en het menselijk lichaam. Zo belandde ik in de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Als fysiotherapeut heb ik ervaring opgedaan in de topsport, met psychosomatische problematiek en met stressmanagement. Hierdoor kwam ik er achter dat psychologische gespreksvoering ook bij lichamelijke klachten van toegevoegde waarde is. Onderliggend aan de lichamelijke klachten lagen soms onbewuste gevoelens, gedachtes en eerdere ervaringen. De psychologische gespreksvoering wekte mijn enthousiasme voor de psychologie. Ik maakte de keuze om te stoppen met fysiotherapie en mij in te schrijven voor de opleiding psychologie. In totaal heb ik vier jaar gewerkt als fysiotherapeut. De opleiding psychologie heb ik eerst aan de Vrije Universiteit en later de Universiteit Leiden gevolgd.

  Op de gebieden van hechtingsproblematiek, (vroegkinderlijke) traumata en relatieproblematiek beschik ik over ervaringsdeskundigheid. Gedurende mijn opleiding tot psycholoog heb ik mij daarom ook verder verdiept in deze problematiek. Mijn persoonlijke ervaring combineer ik met vakinhoudelijke kennis om de behandeling aan te laten sluiten bij jouw persoonlijke situatie.

  Ik maak graag kennis met je om vervolgens samen te onderzoeken welke problemen je ervaart. In onze gesprekken hanteer ik een persoonsgerichte benadering waarin jouw hulpvraag het uitgangspunt is van de behandeling. Dit betekent voor mij dat ik mij niet beperk tot het klachtenbeeld en een diagnose, maar dat er tijd en aandacht is voor onderliggende betekenisverlening, gevoelens, gedachtes en ervaringen. Hierdoor is er altijd sprake van een behandeling op maat. In de behandeling maak ik gebruik van onderdelen uit de cliëntgerichte psychotherapie, psychodynamica, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen van Haaster