Naoual BenaissaGZ PSYCHOLOOG
ONLINE

  NAOUAL BENAISSA

  “In the middle of difficulty lies opportunity”

  Ruim 15 jaar geleden ben ik psychologie gaan studeren aan de Erasmus universiteit want menselijk gedrag heeft mij altijd geïntrigeerd. Waarom gedragen we ons op de manier waarop we dat doen?

  Inmiddels ben ik ruim 10 jaar werkzaam bij verschillende GGZ-instellingen en heb me ontwikkeld tot gezondheidzorg psycholoog. Elke keer weer verbaas ik me over hoe destructief maar tegelijkertijd hoe krachtig je als mens kunt zijn. Maar ook dat vele disfunctionele patronen hun oorsprong in de kinderjaren hebben. Mijn overtuiging is dat de innerlijke kracht van mensen ervoor zorgt dat zij stappen naar herstel kunnen maken. Ik heb oa gewerkt bij 113 zelfmoordpreventie en zowel daar als in mijn traumabehandelingen heb ik vaak meegemaakt dat in de diepste dalen de krachtigste mechanismen kunnen worden ontwikkeld.

  Zelf kom ik uit een heel fijn en veilig nest, ik heb een fijne basis gehad en daarom juist heb ik me zo goed kunnen ontwikkelen en heb ik stabiele en gezonde relaties kunnen hebben. En nu zelf moeder van twee dochters.

  In mijn behandelingen proberen ik ‘de theorie’ en ‘het intuïtief voelen’ samen te brengen om datgene wat lijden veroorzaakt te helen.