Loïs BisschopGGZ AGOOG & ERVARINGSDESKUNDIGE
LOCATIE ONLINE

    LOÏS BISSCHOP

    Lotuswijsheid: Je kunt alleen groeien in de modder.

    Veiligheid – vertrouwen- verbinding
    Zolang het (kind)wond niet is geheeld zul je je (verslavings)patroon blijven herhalen. Daarom ben ik van mening dat het essentieel is om door je oude pijn heen te moeten om jezelf te helen. Herstellen is een proces en ik kan je hierin begeleiden.

    Ik ben een sensitieve, geduldige en betrokken behandelaar, maar schroom niet om je ook een spiegel voor te houden. Veranderen is een proces. En een proces heeft tijd nodig. In een veilige omgeving geef ik jou het geschenk van tijd. Tijd om tot de kern te gaan. Zodat je uiteindelijk het licht aan het einde van de tunnel vind. Op jou tempo. En je ook, op een gezonde manier, met jezelf (en een ander), kan verbinden.

    Lees mijn verhaal en eigen ervaring hieronder. Ik weet als geen ander dat het pad van (gedrag)verandering vreselijk spannend, uitdagend, frustrerend, complex is en soms zelf onmogelijk lijkt te zijn. Daarom kan je op mij vertrouwen voor een open en eerlijke begeleiding waarin ik mijn professionele kennis als GGZ agoog/therapeute, jarenlange werkervaring in de verslavingszorg als behandelaar en ervaringsdeskundigheid zal gebruiken in combinatie met mijn gevoel en intuïtie.

    “In the end, some of the greatest pains, become your greatest strengths”
    -Drew Barrymore

    Op mijn 28ste besefte ik dat ik verslaafd was. Mijn leuke, avontuurlijke studentenleven was uitgemond in een ernstige alcohol- en drugsverslaving. In 2013 stopte ik met drinken en gebruiken. Dit lukte mij. Niet lang daarna belandde ik in een heftige toxische relatie (met narcistisch misbruik). Ik werd totaal afhankelijk van hem. Toen die relatie (uiteraard), na vijf jaar, strandde ervaarde ik een ondraagbare pijn. Het voelde onmenselijk, net als afkicken. Hij was door de jaren heen mijn nieuwe drug geworden. Het lukte mij niet om van hem los te komen. Zo ontdekte ik mijn liefdesverslaving. Mijn oude (kind)wond lag volledig open. En die wilde ik uiteraard niet voelen.

    Ik ging met mezelf, en een therapeute, aan de slag met dit onderwerp. Ik ontdekte dat ik keer op keer viel op mannen die om welke reden dan ook niet emotioneel beschikbaar waren. Zo kwam ik erachter dat ik had geleerd, in mijn jeugd, dat liefde verweven is met angst en pijn. Ik was (onbewust) altijd op zoek naar iets wat ik gewend was: afwijzing en pijn. Deze man was niet de liefde van mijn leven, hij was mijn grootste trigger van oud zeer. Deze pijn bestond al, alleen heeft die relatie deze naar boven gehaald. En daar ben ik hem nu dankbaar voor.

    “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”
    – Johan Cruijf

    Wat een eye-opener! Toen ik dit patroon ontdekte wist ik dat ik aan mezelf moest werken. Oef! Wat een moeizaam, rauw, maar vooral leerzaam proces. Het was intens, maar door dit inzicht kon ik (eindelijk) dit patroon doorbreken. De sleutel tot heling is het leren toelaten en omarmen van je (kind)wond en de pijn die daaruit voortkomt. Pas toen ik naar mijn eigen pijn leerde kijken kon ik met andere ogen kijken naar de liefde. En vooral naar de liefde voor mezelf.  Zo groeide mijn eigenwaarde, zelfliefde en zelfacceptatie. En kan ik nu zeggen dat ik dankbaar ben voor alle ellende en pijn die ik heb ervaren, omdat het me heeft gebracht waar ik nu ben. En ik kan nu leven in verbinding. In verbinding met mezelf. En dat kun jij ook!

    Behandelaar GGZ (GGZ agoog) | Therapeute
    Mijn expertise is middelen-, liefdes-, relatieverslavingen voortkomende vanuit (kinderlijk)trauma: hechtingsproblematiek.

    Als ook angst- en paniekstoornis, persoonlijkheidsproblematiek, verlating- en bindingsangst en narcistisch misbruik.

    Ervaringsdeskundige
    Alcohol- en drugsverslaving (10 jaar clean)
    Angststoornis en paniekaanvallen (6 jaar in herstel)
    Liefdes- en relatieverslaving (o.a. codependentie ), bindings-verlatingsangst en narcistisch misbruik (6 jaar in herstel).

    Auteur
    Ik ben Lois en ik drink niet meer – Unieboek Spectrum 2015
    Ik drink niet meer – Unieboek Spectrum 2019