ELMO REINTEGRATIE DIENSTEN

ELMO REINTEGRATIE DIENSTEN

Specialisatie in Codependentie, Relatieverslaving en Narcistisch Misbruik

Het Pad naar Succesvol Herstel en Werk
ELMO Reintegratie is ontstaan vanuit een samenwerking van Martina Schneider en Claudia Krumme, beiden ervaringsdeskundig en werkzaam op het gebied van coaching, training en mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Doordat ELMO Reintegratie verbonden is met Codependentie Expert , kunnen IPS reintegratietrajecten via UWV en gemeente aangeboden worden en tweede spoor trajecten in samenwerking met werkgevers.

Binnenkort ook reguliere reintegratie trajecten ( in aanvraag).

In de huidige arbeidsmarkt is het voor veel mensen een uitdaging om werk te vinden of terug te keren naar hun oude functie na een periode van ziekte, letsel of andere persoonlijke omstandigheden. Gelukkig zijn er re-integratie diensten beschikbaar die kunnen helpen bij dit proces. Of je nu een werknemer bent die weer aan het werk wil gaan, of een werkgever die zijn medewerkers wil ondersteunen bij hun re-integratie, deze diensten spelen een essentiële rol in het faciliteren van succesvol herstel en terugkeer naar het arbeidsproces.

REINTEGRATIE DIENSTEN

Wat zijn re-integratie diensten?
Re-integratie diensten zijn professionele programma’s en ondersteuningssystemen die individuen helpen bij hun herstel en terugkeer naar werk. Deze diensten worden aangeboden door gespecialiseerde re-integratiebedrijven en kunnen variëren van advies over loopbaanontwikkeling tot begeleiding tijdens het sollicitatieproces. Ze zijn bedoeld om mensen te ondersteunen bij het overwinnen van fysieke, mentale of sociale beperkingen die hen ervan weerhouden om volledig deel te nemen aan het arbeidsproces.

Voor wie zijn deze diensten bedoeld?
Re-integratiediensten kunnen nuttig zijn voor verschillende doelgroepen. Ten eerste kunnen ze werknemers helpen die herstellen van ziekte, letsel of handicap en willen terugkeren naar hun oude functie of ander passend werk. Deze diensten bieden ondersteuning bij het herstellen van vaardigheden, het opbouwen van zelfvertrouwen en het vinden van geschikte vacatures.

Daarnaast kunnen re-integratiediensten ook van onschatbare waarde zijn voor werkgevers die hun medewerkers willen ondersteunen bij hun re-integratieproces. Door samen te werken met re-integratiebedrijven kunnen werkgevers de juiste begeleiding en ondersteuning bieden aan hun werknemers, waardoor ze sneller en succesvoller kunnen terugkeren naar het arbeidsproces.

Wat omvat een typische re-integratieprogramma van ELMO Reintegratie B.V.?
Een typisch re-integratieprogramma omvat verschillende fasen die gericht zijn op het begeleiden van individuen naar een succesvolle terugkeer naar werk. Ten eerste wordt er meestal begonnen met een intakegesprek waarin de situatie van de persoon in kaart wordt gebracht en doelen worden gesteld. Vervolgens wordt er gewerkt aan het verbeteren van vaardigheden, zoals sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en eventuele training op gebieden die nodig zijn voor specifieke functies.

Naast deze begeleiding is er ook aandacht voor mentale gezondheid en welzijn. ELMO Re-integratie B.V. kunnen psychologische ondersteuning bieden om mensen te helpen omgaan met stress, angst of andere psychische problemen die verband houden met hun ziekte of letsel.

Het uiteindelijke doel van een re-integratieprogramma is altijd om individuen in staat te stellen succesvol terug te keren naar werk. Dit kan betekenen dat ze hun oude functie weer oppakken, maar het kan ook inhouden dat ze ander passend werk vinden binnen de organisatie of ergens anders.

Wat zijn de voordelen van ELMO re-integratie BV diensten?
Het inschakelen van ELMO re-integratiediensten heeft vele voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Voor werknemers bieden deze diensten de mogelijkheid om ondersteuning en begeleiding te krijgen bij hun herstelproces. Ze kunnen leren hoe ze hun vaardigheden kunnen verbeteren, sollicitatiegesprekken kunnen voeren en zich klaar kunnen maken voor een succesvolle terugkeer naar werk. Dit vergroot niet alleen hun kansen op het vinden van een baan, maar geeft hen ook het vertrouwen om weer actief deel te nemen aan het arbeidsproces.

Voor werkgevers biedt het gebruikmaken van  ELMO re-integratie B.V. diensten de mogelijkheid om waardevolle medewerkers terug te krijgen in hun organisatie. Door samen te werken met re-integratiebedrijven kunnen zij ervoor zorgen dat hun werknemers de juiste ondersteuning krijgen tijdens het re-integratieproces, waardoor ze sneller en effectiever weer aan het werk kunnen gaan. Dit resulteert niet alleen in kostenbesparingen door verminderd ziekteverzuim, maar bevordert ook een positieve werkcultuur waarin medewerkers zich gewaardeerd en gesteund voelen.

ELMO Re-integratie B.V. diensten spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van individuen tijdens hun herstelproces en het faciliteren van een succesvolle terugkeer naar werk. Of je nu een werknemer bent die weer aan de slag wil gaan of een werkgever die zijn medewerkers wil ondersteunen, deze diensten bieden waardevolle begeleiding en ondersteuning op maat.

Het is belangrijk om te erkennen dat ELMO re-integratie B.V. geen one-size-fits-all benadering is, maar dat maatwerk en persoonlijke ondersteuning cruciaal zijn voor het bereiken van positieve resultaten. Door gebruik te maken van  ELMO re-integratie B.V. diensten kunnen zowel individuen als organisaties profiteren van een soepele overgang naar werk en een gezonde en productieve werkomgeving creëren.

ELMO Reintegratie B.V. is een innovatief bedrijf op het gebied van re-integratiediensten met een specifieke focus op codependentie, relatieverslaving en herstel van narcistisch misbruik. Wij bieden een holistische benadering aan om onze cliënten te helpen bij hun herstel en het vinden van balans in hun leven. Onze expertise ligt niet alleen in het erkennen van de symptomen, maar ook in het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken, en de daarop aansluitende individuele begeleiding afgestemd per persoon.

SPECIALISATIES

Verslaving
Bij ELMO Reintegratie  begrijpen we dat verslaving een complex probleem is dat verschillende aspecten van iemands leven beïnvloedt. Ons team van ervaren professionals heeft uitgebreide kennis van diverse vormen van verslaving, zoals drugs- en alcoholverslaving, gokverslaving, gedragsverslavingen als relatie-liefdesverslavingen en codependentie. We bieden gepersonaliseerde behandelplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elke cliënt.

Codependentie
Codependentie staat voor over-afhankelijkheid is een traumareactie waarbij je vanuit een zogenaamde trance ook wel automatisch pilootgedrag genoemd de behoeften en wensen van een ander belangrijker maakt dan die van jezelf. Pleasen, aanpassen en verantwoordelijkheden overnemen zijn eigenschappen en symptomen die bij deze overlevingsstrategie horen.

Bij ELMO Reintegratie hebben we specialisten die gespecialiseerd zijn in codependentie en begrijpen hoe dit kan leiden tot negatieve patronen en ongezonde relaties. We werken samen met onze cliënten om de onderliggende oorzaken van codependentie aan te pakken en hen te helpen bij het ontwikkelen van gezonde grenzen en zelfliefde.

Relatieverslaving
Relatieverslaving is een patroon waarbij je vastzit in een relatie met een emotioneel onbeschikbare of zelfs toxische partner. In veel situaties is er sprake van een structureel probleem waarbij de aantrekkingskracht tot emotioneel onbeschikbare een terugkerend fenomeen is. Je bent continu op zoek naar liefde, aandacht, erkenning en bevestiging, zelfs als de relatie ongezond is en je slecht behandeld wordt. Bij ELMO Reïntegratie begrijpen we hoe relatieverslaving kan leiden tot emotioneel misbruik en manipulatieve relaties. Onze experts werken samen met cliënten om hun eigenwaarde op te bouwen, los te komen uit de traumabinding en gezonde relaties aan te gaan.

Narcistisch Misbruik
Narcistisch misbruik treedt op wanneer iemand wordt gemanipuleerd, gecontroleerd en uitgebuit wordt door een narcistische partner of familielid. Bij ELMO Reïntegratie hebben we professionals die gespecialiseerd zijn in het herkennen van narcistisch misbruik en het ondersteunen van slachtoffers bij het herstellen van hun eigenwaarde en kracht. We bieden veilige ruimtes waar cliënten kunnen praten over hun ervaringen, leren over de dynamiek van dwingende controle en ontwikkelen strategieën om zichzelf te beschermen.

Holistische benadering
Bij ELMO Reintegratie  geloven we in een holistische benadering van herstel en het vinden van werk. Dit betekent dat we niet alleen focussen op de fysieke symptomen, maar ook aandacht besteden aan de geestelijke gezondheid, emotionele welzijn en spirituele groei van onze cliënten. We bieden een breed scala aan technieken, waaronder fysieke lichaamsgerichte benadering, maar ook ademwerk, mindfulness en meditatie, die onze cliënten helpen om in contact te komen met zichzelf en hun innerlijke kracht te vinden.

We hebben tools zoals IKIGAI, ACT, en andere competentietest methodieken om inzicht te geven in mogelijkheden. Uiteraard hebben wij kennis van de arbeidsmarkt.

Onze doelgroep
Onze diensten zijn gericht op individuen die worstelen met kenmerken van codependentie, relatieverslaving en narcistisch misbruik. We werken zowel met mannen als vrouwen van alle leeftijden. Ons team van professionals is toegewijd om iedereen die bij ons komt de nodige steun te bieden bij het herstellen en het vinden van een gezonde balans in hun leven.

CONCLUSIE

ELMO Reintegratie B.V. is een betrouwbare partner voor mensen die worstelen met psychische en psychiatrische problematiek omtrent thema’s van codependentie, relatieverslaving, en narcistisch misbruik. Onze specialistische kennis, holistische benadering en ervaren team maken ons uniek in het veld van re-integratiediensten. Wij streven ernaar om onze cliënten de tools en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun leven terug in eigen hand te nemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

CONCLUSIE

ELMO Reintegratie B.V. is een betrouwbare partner voor mensen die worstelen met psychische en psychiatrische problematiek omtrent thema’s van codependentie, relatieverslaving, en narcistisch misbruik. Onze specialistische kennis, holistische benadering en ervaren team maken ons uniek in het veld van re-integratiediensten. Wij streven ernaar om onze cliënten de tools en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun leven terug in eigen hand te nemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

CONTACT

Indien je telefonisch of per e-mail contact opneemt, streven we er naar om binnen 72 uur terug te bellen of te mailen. Om onze tijd zo efficient mogelijk in te zetten geven we de voorkeur aan mailcontact.

Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.