Fleur BurghardPSYCHOLOOG
LOCATIE DEN ILP
LIVE EN ONLINE

    FLEUR BURGHARD

    Welkom! Mijn naam is Fleur en ik werk als psycholoog bij Claudia’s Care Center. Mijn werk als psycholoog vind ik prachtig en doe ik met veel passie. Het is werk waar ik veel voldoening uit haal en mij daarnaast veel leert over wat het betekent om mens te zijn. Dit hoop ik terug te kunnen geven in de gesprekken.

    Mijn visie als mens én psycholoog richt zich op het gezond leren omgaan met onze emoties. Ik werk met cognitieve gedragstherapie aangevuld met lichaamsgerichte technieken en aandachtgerichte oefeningen. Bij lichaamsgerichte technieken denk je misschien direct aan aanraking en beweging maar dat zeker niet altijd van toepassing. Lichaamsgerichtheid betekent voor mij dat ik de focus in onze gesprekken richt op wat je voelt in je lijf. Daar help ik je bij door heel goed naar je te luisteren en te letten op (lichamelijke) signalen. De signalen die mij opvallen koppel ik aan je terug waardoor je weer meer in contact kan komen met je gevoelens en emoties. Ik laat me in mijn werk inspireren door technieken uit de persoonsgerichte experiëntiële psychotherapie, sensorimotor psychotherapie en de intensieve kortdurende dynamische psychotherapie. Naast praten zie ik experimenteren met nieuw gedrag in je dagelijks leven ook als een belangrijk onderdeel van de behandeling. Alleen door te oefenen kun je je gedrag veranderen en patronen in je eigen leven doorbreken.

    De gesprekken die ik heb als psycholoog dwingen mij om te vertragen en met mijn aandacht zeer aanwezig te zijn in het huidige moment zodat ik me kan afstemmen op wat er nodig is. Leren vertragen en aanwezig zijn met bewuste aandacht zijn thema’s die steeds weer bij mij terugkomen. Als ik dat niet doe verlies ik me, zoals velen van ons, in de waan van de dag wat zorgt voor gevoelens van spanning en stress. Om ontspanning te vinden ben ik gek op salsa dansen en vind ik rust door te wandelen in de natuur. Daarnaast ben ik graag bezig in mijn kleine moestuin en houd ik erg van lezen in boeken die mij vervolgens weer inspireren. Samen met mijn vriend, met wie ik al 14 jaar samen ben, woon ik in Woerden. Relaties houden ons een spiegel voor en die van mij heeft mij al ontelbare lessen geleerd. Lessen over mijn eigen moeite met kwetsbaarheid. Mijn angst voor verlating en binding. Mijn relatie gaat met veel vallen en opstaan en om eerlijk te zijn vind ik dat prachtig. Mede hierdoor ben ik dankbaar dat ik me bij Claudia’s Care Center ook bezig mag houden met de onderwerpen die ons als mens zo erg raken: emoties, liefde en relaties.