Marieke RompBasispsycholoog
LOCATIE GRONINGEN
LIVE EN ONLINE

  MARIEKE ROMP

  Psychologe NIP

  Geboren en getogen in het hoge noorden (provincie Groningen) ben ik, na een aantal avontuurlijke buitenland-ervaringen, psychologie gaan studeren in Amsterdam. Afgestudeerd aan de UvA, heb ik me tijdens en na mijn studie verdiept in verslavingsproblemen en hechtingsproblematiek. Ik heb gewerkt in de verslavingszorg en jeugdzorg, waar een breed palet aan psychische en psychiatrische problemen aan de orde kwamen. Nadat ik moeder werd, ben ik teruggegaan naar mijn ‘roots’. Inmiddels woon ik alweer 8 jaar in Groningen, met inmiddels twee dochters.

  Als psycholoog heb ik met cliënten gewerkt aan het doorbreken van hun verslavings/afhankelijkheidspatronen, en tegelijkertijd ondersteund in het ontdekken van de onderliggende drijfveren. Wat speelt er, wat voel je, wat verlang je, wat heb je nodig?

  Naast professionele kennis en ervaring ben ik ‘ervaringsdeskundig’ op het gebied van relatieverslaving. Ik heb zelf ondervonden hoe het is om vast te zitten in destructieve patronen, en een proces van losmaking en heling op dit gebied doorgemaakt.

  Werkwijze. Mijn insteek is enerzijds praktisch: wat is er praktisch nodig om hardnekkige gedrags- of zelfs verslavingspatronen te doorbreken? Anderzijds is er in de therapie ruimte om onderliggende problemen te exploreren, wanneer jij daar aan toe bent. Samen ontdekken we wat jouw onderliggende knelpunten zijn, en wat je nodig hebt om je op deze verschillende vlakken beter te voelen. Dit kunnen zingevingsvraagstukken zijn, maar ook onderliggende trauma’s, depressie- of angstklachten, of dysfuntionele gedachtenpatronen waar je veel last van hebt.

  In de behandeling maak ik gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en  clientgerichte psychotherapie. Middels luisteren, reflecteren en onvoorwaardelijke acceptatie help ik jou je innerlijke hulpbronnen te (her)ontdekken en deze aan te boren.