Mark AalsmaPSYCHOLOOG
LOCATIE NIJMEGEN
LIVE EN ONLINE

    MARK AALSMA

    Hallo, ik ben Mark en werk bij CCC als psycholoog.

    In mijn adolescentie ben ik een tijd lang ‘zoekende’ geweest. Na het behalen van mijn middelbare schooldiploma besloot ik dat het tijd was voor mij om ertussenuit te gaan en mijzelf te ontdekken en heb ik vier jaar in Thailand gewoond. Ik heb veel geleerd over de Thaise / Aziatische cultuur en het boeddhisme. In die periode heb ik ook relatieproblematiek ervaren, dit heeft me geïnspireerd heeft om (de toentertijd moeilijke) keuze te maken om terug te gaan naar Nederland en psychologie te gaan studeren. Ik ben erachter gekomen dat ik door mijn persoonlijke achtergrond en de patronen die ik daarin ontwikkeld had kwetsbaar was om in ‘toxische’ relaties terecht te komen.

    Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan met verschillende vormen van behandelingen, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, schematherapie, COMET en mindfulness/meditatie. Ik heb onder anderen ervaring opgedaan met het behandelen van depressie, angst, trauma/PTSS, verslaving en persoonlijkheid.

    Ik werk over het algemeen vanuit een cognitief-gedragstherapeutische houding en gebruik ook elementen van de schematherapie en EMDR. Als je bij mij in behandeling bent help ik je om je klachten te verlichten, maar ook om onderliggende patronen bij jezelf te herkennen en deze te kunnen plaatsen. Daarbij sluit ik bij je aan, maar kan ik je ook een spiegel voorhouden. We werken eraan om je in je eigen kracht te zetten en je nu te kunnen geven wat je vroeger gemist hebt. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij je veilig genoeg voelt om je kwetsbaarheid te kunnen laten zien. Wat echter ook zeker niet mag ontbreken is een goede dosis humor, want het leven is al zwaar genoeg!