Nicole DaneONDERSTEUNENDE BEHANDELAAR - MAATSCHAPPELIJK WERKER
LOCATIE ONLINE

  NICOLE DANE

  Mijn naam is Nicole Dane. Ik ben geboren in Nederland en opgegroeid in Frankrijk. Op mijn 21ste ben ik terug gegaan naar Nederland. Na een onstuimig huwelijk ben ik in 2006 gestart met een psychosociale opleiding. Dat was een holistische opleiding waarbij er veel aandacht was voor persoonlijke groei. Hier begon mijn reis van leren over mezelf, loslaten en herstel. Aansluitend hierop heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd. In de jaren daarna heb ik nog een aantal verdiepingsopleidingen en trainingen gevolgd zoals Mindfulness Based Cognitive Therapy, Acceptance and Commitment Therapy, EFT; houd me vast training, CGT Basis Training bij middelen gebruik, Seeking Safety,  Systeem Ondersteuner bij verslavingsproblematiek en de training inzet ervaringsdeskundigheid.

  Mijn nieuwsgierigheid naar de dynamiek van verslaving is ontstaan toen ik daar privé mee te maken kreeg. Daarom ben ik sinds 8 jaar werkzaam in de verslavingszorg. Ik integreer naast mijn professionele kennis ook mijn ervaringsdeskundigheid als naaste van een verslaafde alsook mijn ervaring als relatieverslaafde in de gesprekken. Zelf heb ik jaren in destructieve relaties vast gezeten en heb ik 10 jaar geleden de moed gevonden om het proces van heling in te slaan. In mijn functie van behandelaar binnen de verslavingszorg is mij opgevallen dat middelen-verslaving vele raakvlakken kent met codependentie, dat veel van de clienten binnen de verslavingszorg ook codependent zijn en dat er vaak sprake is van gemeenschappelijk onderliggende overtuigingen en drijfveren.

  Connectie en verbinding maken met de client vind ik het belangrijkste onderdeel van de behandelrelatie. Als deze er niet is, is in mijn visie de slagingskans van de behandeling nihil. Daarnaast maak ik tijdens de gesprekken gebruik van elementen uit bovengenoemde trainingen en ga ik samen met jou onderzoeken welke kernovertuigingen ten grondslag liggen aan jouw destructieve patronen. Om vervolgens aandacht te besteden aan jouw proces van loslaten en heling en te ontdekken welke waarden voor jou belangrijk zijn en wie je in de kern bent.

  Inmiddels heb ik geleerd om controle los te laten en meer en meer te vertrouwen op mijn intuïtie en mijn hart te volgen. Dit resulteerde er vorig jaar toe om te besluiten om hier in Nederland alles achter te laten en het land waar ik zo door gefascineerd ben verder te onderzoeken. Vanaf medio 2023 zal ik dan ook de stap zetten om naar India te gaan en grotendeels vanaf daar voor CCC te werken.

  Het groeiproces wat ik heb meegemaakt gun ik jou ook en loop graag (online) naast je mee in jouw proces van herstel!