Ruby van ZwollGGZ AGOOG
LOCATIE DEN ILP
LIVE

  RUBY VAN ZWOLL

  Mijn grootste passie is persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor mij is dat het doel van het leven. In elk geval van mijn leven.
  Wat ik daarnaast belangrijk vindt, is dat ik mijn tijd zinvol besteed. Een van de manieren waarop ik dat het beste kan doen, is van betekenis zijn voor een ander. Dat ik 15 jaar geleden in de hulpverlening belandde, voelde dan ook vanzelfsprekend.
  Al tijdens mijn opleiding binnen de reguliere hulpverlening, begon ik mij te verdiepen in mindfulness, meditatie en yoga. Later ben ik me daar steeds meer in gaan verdiepen.

  Vanuit een nieuwsgierigheid naar de kunst van het leven, naar een antwoord op de vraag “hoe kun je als mens gelukkig zijn”, volgde ik jarenlang lezingen, deed ik mee aan workshops, las ik boeken, zocht en vond ik inspiratie die mij verder bracht in mijn zoektocht.

  Toen ik op een bepaald moment geen voldoening meer vond binnen mijn werk als hulpverlener, heb ik mij laten omscholen tot yogadocent en ben ik daarmee verder gegaan.

  De kracht van het laten ervaren wat er is op dit moment, het kunnen bieden van een ruimte waarin alles gevoeld mag worden zonder oordeel, het laten voelen van het contact met zichzelf, gaven mij veel voldoening.

  Maar het was nog later, dat alles op zijn plek viel. Via mijn werk als behandelaar binnen de verslavingszorg, kwam ik in contact met Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Hier vond ik alles terug wat ik zelf eerder had gevonden aan inzichten en ervaringen. Heel doeltreffend tot de kern komend. Vol met wijsheid, met de voeten op de grond, vertaald naar een concrete therapievorm.

  Ik volgde een opleiding tot psychosociaal therapeut in ACT en geef nu met passie trainingen en therapie volgens deze prachtige methodiek.

  De focus binnen mijn behandelingen ligt op het doorbreken van niet-helpende gedragspatronen. Naast ACT maak ik hierbij gebruik van Voice Dialogue (delenwerk), Yoga (lichaamswerk) en Mindfulness.

  Naast mijn werk als ACT trainer en therapeut, ben ik moeder van twee kinderen, maak ik graag wandelingen in de natuur, en blijf ik ook altijd bezig met mijn eigen ontwikkeling.